Rapcore Collectief

Wij maken deel uit van het Rapcore Collectief. Dit is een collectief wat bestaat uit momenteel 4 bands. De deelnemende bands hebben allemaal hetzelfde gemeen als het om muziek gaat. Wij proberen zoveel mogelijk samen te organiseren.

Iedere band in het collectief heeft zijn eigen sound, vibe en vooral zijn eigen creatieve inbreng in de muziek. Op deze manier krijg je 4 verschillende geluiden te horen die perfect te combineren zijn in 1 avond vette muziek.

 

Steenkoud

Nederlandstalige “in-je-gezicht” cross-over!

Met strakke rockriffs, dampende funkrock, een randje metal, pakkende gitaarsolo’s en een flinke dosis energie.
Met stevige rockzang en een dope rapflow brengen de mannen van STEENkoud de hartslag en bloedsomloop omhoog.
STEENkoud geeft al menige Nederlandse poppodia op hun grondvesten doen schudden, waaronder:

– Kompleks, Heerhugowaard
– Winston, Amsterdam
– Iduna, Drachten
– P60, Amstelveen
– Patronaat, Haarlem
– Melkweg, Amsterdam

De SK-squad brengt het in je moerstaal!
Teksten zijn soms persoonlijk, soms confreonterend, soms feestelijk en altijd Nederlandstalig!

De SK-squad bestaat uit: Robby Bosdijk (basgitaar), Michel Giardina (gitaar), Camiel van Dorsselare (raps), Robert-Jan van Dijk (zang/raps) en Dennis Froeling (drums).

Steenkoud

Website Steenkoud

 

Rank & File

Rank & File is een raprock band uit Breda. De band is eind 2012 opgericht met covers van onder andere ‘Rage against the machine’ maar is vrijwel direct overgestapt naar het schrijven van eigen werk. Inspiratie wordt gehaald uit maatschappelijke thema’s en persoonlijke ervaringen die met ruige raps en heavy beats energiek gebracht worden. Deze crossover van rap en rock geeft een aparte sound die in deze tijd weinig te horen is.

Vocals: Leon Heesterbeek
Guitar: Peter Westerlaken
Bass: Pieter Broens
Drums: Amadeus Johannis

Fotoshoot Doel Door Corry Heesterbeek1

Website Rank & File

 

12:04

In april 2012, was de huidige bezetting een feit. Myscu (vocalist), Stephano (bas), Eddo (drums) en Mark (gitaar). Vier muzikanten bij wie muziek maken in het bloed zit…

Knowledge will increase in the last days.

Deze zin is een samenvatting van Daniël 12:04. Ondanks dat de muziek geen religieuze aard had, sprak het onderwerp aan en het diepgaande karakter achter deze zin paste goed bij de diepgaande teksten van de band. De naam ‘twelve o four’ lag lekker in het gehoor en de keuze was unaniem, 12:04 was de nieuwe bandnaam.

“…Een ‘groovend’ eigen repertoire met een goede en leuke dynamiek, anno 2014! …”

12:04 zet een strakke show neer, met veel energieke, maar ook rustige momenten.
12:04 brengt met een crossover van Rock, Funk, Rap en nog andere stijlen, een ‘groovend’ eigen repertoire met een goede en leuke dynamiek, anno 2014. Deze verrassende mix, voortkomend uit de diverse muzikale achtergronden van de bandleden, zorgt voor een eigenwijze en herkenbare sound die je pakt en meesleept.

Show garantie!!!

Deze band laat podia op hun grondvesten schudden. Met energieke explosies afgewisseld door relaxte flows zet deze band een solide performance neer. Gegarandeerd een show.

1204

Website 12:04

 

Plutonium

Plutonium is in 1996 ontstaan uit een jamsessie met de metalband Centurion en de rapper Casto. Deze eenmalige samenwerking smaakte naar meer. Na wat personele wisselingen ontstond in 1997 een vaste formatie met: Casto (rap/zang), Michel Nagtegaal (drums), Eddy Haars (bas), Ralph Gaus (gitaar) en Mike Sijbrands (gitaar), waarna de bandnaam werd omgedoopt tot Plutonium!

De muziek van Plutonium is een mengeling van diverse muziekstijlen en valt daardoor niet in een “hokje” te plaatsen.  Plutonium heeft daarom een eigen definitie aan haar muziek gegeven: Nedermetalpunkfunkhop!

Plutonium verscheen voor het eerst op cd in 1997 op het solo album van Casto, Hersenschimmen, _MG_9884 zw_Biomet het nummer Land der verdoemenis. In 1998 verscheen de demo Radioactief en Explosief en in 1999 kwam de single Marsmannen uit op Ramp-records het label van de Osdorp Posse.

In 2002 bracht Plutonium in eigen beheerde EP Moddervet uit en in het zelfde jaar verscheen Plutonium met het nummer Waanzin op de cd “Alle 15 Vet” wat een project was van de band Van Katoen.
In 2003 ging Plutonium samenwerken met Stitm-records en werd de CD/EP NMPFH uitgebracht. Deze release was de start van de Ongezonde tour waar Plutonium samenwerkte met Buiten Adem, Cheesy, en Laberinto.

In de periode 2003/2004 is dj Stralingsgevaar ook nog onderdeel geweest van het collectief zoals te horen is op de cd NMPFH. Het stralingsgevaar rondom Plutonium werd na 2006 wat milder.

Begin 2010 besloot Michel Nagtegaal te stoppen met de band en moest de band op zoek naar een nieuwe drummer, en die werd gevonden in de persoon genaamd Tommy the Fox. In 2012 heeft hiphop dj Broky B zich bij Plutonium gevoegd als de turntablist van de band. Kort na de release kreeg dj Broky met zijn eigen producties het te druk waardoor Dj SkyFunker zich bij Plutonium heeft gevoegd.album_large_1578169

En dan eindelijk na 10 jaar wachten is op 22 maart 2013 het album Kernexplosie op het eigen label PU 94 uitgekomen!

Plutonium staat bekend om zijn spetterende live show`s met een hoog gehalte humor en een flinke dosis energie.

De muziek van Plutonium moet je daarom niet alleen horen maar ook ervaren!