About

De jongens van Tunnelvisie maken een bonte en waanzinnig lekkere mix van metal, rock, rap, funk en punk. Hans zit achter de drums, Roger en Vincent riffen en soleren op de gitaar, Joris vloeit, spuugt en spit de raps. niels schopt en slaat tegen de dikke snaren voor serieus vette baspartijen. Afkomstig vanuit heel Brabant hebben deze heren inmiddels hun muzikale middelpunt in Breda gevonden.

Sinds februari 2009 maken ze echter samen muziek. De harde, bonte en melodieuze muziek samen met de keiharde recht voor zijn raap Brabantse teksten van Joris (denk hierbij eerder aan Osdorp Posse dan Frans Bauer) een sterk geheel wat zich Tunnelvisie noemt. Onder het motto ”Beter goed genoten dan je leven naar de klote!!!” bestormen deze mannen het podium.

 

BAND

Joris van Gulik
Vocals

Op jonge leeftijd vond ik de cds van UB40 en Doe Maar in de cd-kast van mijn ouders. Daarna werd ik al snel door gelinkt naar reggae en vooral Bob Marley, waar ik nu nog steeds een groot fan van ben. Een tijdje later kwam ik in aanraking met skateboarden. Ik leerde daardoor veel mensen kennen met dezelfde interesses waardoor ik nieuwe muziek leerde kennen. Ik begon te luisteren naar punk, rock en hiphop. Ik luisterde naar bands als millencollin, the foofighters en rage against the machine. En hiphop muziek als; A Tribe Called Quest, the beastie boys en Jurassic 5. In 2003 schreef ik mijn eerste teksten en in 2009 begon ik bij Tunnelvisie als vocalist. Ik vind het geweldig om de verschillende muziekstijlen waar ik van hou, te stoppen in de nummers die we maken. Ook al ben ik van mezelf een rustig persoon, de energie van tunnelvisie geeft me het ultieme gevoel van vrijheid, en zo kan ik goed mijn ei kwijt.

Rogier Scheele
Gitaar

Muziek is een belangrijk deel van mijn leven.
Mijn ouders zijn grote muziekliefhebbers, de liefde voor muziek heb ik dan ook grotendeels aan hen te danken. Op mijn 11e verjaardag kreeg ik van hen een akoestische gitaar en al snel wilde ik niets anders meer doen dan gitaarspelen. Het luisteren naar gitaristen zoals Gary Moore, Slash en John Petrucci, hebben mij doen besluiten dat het geluid van een elektrische gitaar beter bij me past. Na in een aantal bands te hebben gespeeld was ik verslaafd aan het goede gevoel dat ik kreeg als ik op het podium stond. Door mijn brede muzieksmaak, o.a. hip hop, blues, funk, rock, metal en punk, is Tunnelvisie de ideale band voor mij. Ondanks veranderingen in de bezetting in de loop der jaren, speel ik nog steeds graag in Tunnelvisie.

Vincent van der bom
Gitaar

Sinds de 1e op de middelbare school wist ik al wat ik wilde gaan doen muzikaal gezien. Gitaar spelen en dan vooral heel erg hard. Mijn moeder wilde geen gitaar voor mij kopen omdat ik op die leeftijd nogal vaak verwisselde van hobby. Na lang gezeur toverde mijn moeder een Spaanse gitaar met nylon snaartjes tevoorschijn. Het duurde niet lang of ik wist het Spaanse er al vanaf te laten trillen door middel van riffjes te spelen van onder andere AC/DC, Deep Purple en Metallica.

Ongeveer 2 jaar later besloot ik een elektrische gitaar te kopen met een versterkertje met distortion aan boord. Dit vond ik zo vet dat het niet lang duurde voordat mijn gear was uitgebreid.

Ongeveer 2 jaar geleden ben ik gevraagd om bij Tunnelvisie als 2e gitarist te spelen. Ik heb gelijk ja gezegd en tot op heden speel ik nog altijd samen met Tunnelvisie. Bij Tunnelvisie is iedereen zijn creativiteit welkom en kan ik me volledig laten gaan als het om riffen gaat.

Niels van Herwijnen
Basgitaar

Ik ben Niels (a.k.a. Niloow), 22 Jaar en geboren in Dordrecht. Ik ben op 16 jarige leeftijd begonnen met basgitaar spelen. Daarvoor speelde ik piano en wat gitaar, maar het basgeluid is toch echt wat mij van binnen raakt. Sinds die tijd altijd bezig met muziek geweest, een bandje begonnen met wat vrienden en van daar uit mijn weg gevonden naar steeds iets grotere bands. Mijn 3 vetse bands zijn Nine Inch Nails, Korn en Sum41. 3 bands die ieder een hele eigen aparte style hebben en mij geïnspireerd hebben om altijd net iets andere baslijnen te pakken om het eigen en origineel te houden. Ik speel momenteel bas op een Ibanez 605SR en een Yamaha RBX A2 en heb een 15″ Line 6 LD300 pro basversterker voor ‘on stage’ en een Hartke 25 watt kickback voor de thuis reps. Dit combineer ik met een en distortion en een equalizer om de vette geluiden te krijgen die ik nu bij Tunnelvisie volledig tot zijn recht kan laten komen. Sinds Februari lid en helemaal op mijn plek hoop ik weer een nieuwe stroom fans tegemoet te komen.

Hans van Stokkom
Drums

Ik ben op mijn 8e begonnen met drummen. Na het een en ander aan hobby’s te hebben geprobeerd bleek de muziek voor mij de juiste keuze. Na de nodige basistechnieken ging ik al gauw aan de gang met covers van o.a. Metallica en System of a Down. Op mijn 14e belandde ik in mijn eerste band. Een metalband. Die werd al snel opgevolgd door een punkband. Ik heb vervolgens in een breed scala van bands gespeeld. Punk, metal, indie, jazz, samba.

Mijn grootste invloeden op dit moment zijn o.a. Volbeat, Lamb of God en Limp Bizkit

Na een aantal jaar weinig activiteit in de muziek werd ik benaderd om als nieuwe drummer van Tunnelvisie aan de slag te gaan. Ik kende de band al en het past precies in mijn genre. Ik kan er al mijn energie in kwijt en de adrenalinekick die ik er van krijg is ongekend.